N. H. 31 jaar

Ik ben bij de psychosomatische oefentherapie gekomen met nek- en rugklachten en stressklachten. Ik had al langere tijd last van dat mijn hoofd vol zat.

Ik was onzeker door dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en trok mij snel terug. Ik ben mij bewust geworden dat ik door stress allerlei lichamelijke klachten kreeg.

In de therapie heb ik oefeningen geleerd die ik in stressvolle en voor mij moeilijke situaties kan gebruiken; ik houd mij staande en blijf meer ontspannen.

Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd en ik heb nu meer zelfvertrouwen en ik kom beter voor mijzelf op. Het leuke is dat ik van mijn collega's ook positieve reacties krijg; ik ben opener geworden en communiceer beter met mijn collega's.

De therapie wordt nu afgebouwd; ik heb geleidelijk aan zelf grip op mijn klachten gekregen.

12 mei 2016

Mw. R.S, 34 jr.

Ik ben bij mijn psychosomatische Fysiotherapeute gekomen nadat ik veel pijn over mijn hele lijf bleef houden. Ik had al veel periodes fysiotherapie gehad maar ik had nooit altijd op de zelfde plaats pijn. Ik had vooral veel last in mijn rug en schouders maar soms leek het wel of ik reuma of fybromyalgie over mijn hele lichaam had. Mijn therapeut heeft me allereerst geleerd hoe ik moest ontspannen. Doordat ik gespannen spieren en pijn in mijn pezen bleef houden heb ik geleerd dat de reden van de pijn vanuit het zenuwstelsel komt. Het blijkt dat ik erg gevoelig ben en dit vroeger ook ben geweest. Als je iets spannends mee maakt dan verstijf je. Ik heb nu geleerd dat dit een bevriezing is die het zenuwstelsel heeft opgeslagen. Dit veroorzaakt mijn klachten. Nu blijkt dat mijn lichaam bewegingen nog verder wil afmaken. Het is een heel vreemde ervaring die je niet kunt uitleggen. Maar het is heerlijk om door middel van bewegingen die ik heb geleerd te maken te kunnen ontspannen en veel minder pijn te ervaren. Er zijn zelfs steeds meer momenten dat ik even geen pijn heb. Heel gek lukt het me nu om in een rechtere houding te komen. Als kind heb ik veel zin aan eten gehad en was er niet altijd genoeg. Daardoor had ik altijd behoefte aan veel eten en snoepen gelukkig is dit ook minder geworden en ben ik afgevallen. Ik kan veel beter ontspannen en daardoor beter te kunnen slapen. Ik voel mijn grenzen veel beter en kan steeds meer aan. Ook heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen.

12 mei 2016

Mevr. V. M. 19 jaar

Al een aantal jaar had ik meerdere malen per week last van erge migraine. Ik was al een paar keer naar de huisarts geweest, maar daar wisten ze niet precies hoe ze mij konden helpen. Tot ik op een dag te horen kreeg over psychosomatische fysiotherapie. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord, maar ik was bereid alles te proberen om maar van die pijn af te komen. Ik was best zenuwachtig voor mijn eerste afspraak. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en of het zou helpen. Eerst gingen we praten over wat mijn klachten waren en hoe mijn dagelijks leven eruit zag. Al snel voelde ik me op mijn gemak en begon er vertrouwen in te krijgen dat dit me kon helpen. De eerste paar afspraken gingen we ontspanningsoefeningen doen, omdat mijn hoofdpijn werd veroorzaakt door stress. Ik moest proberen om mijn lichaam van top tot teen te ontspannen. In het begin ging dit iets moeizaam, maar na een paar keer oefenen werd het al makkelijker. Ook heb ik ademhalingsoefeningen geprobeerd, die hielpen mij echt heel erg. En al snel kon ik in mijn dagelijks leven merken dat ik de ontspannings oefeningen kon toepassen, en geleidelijk aan werd mijn hoofdpijn minder. De laatste paar afspraken bestonden uit de ontspanningsoefeningen, ademhalings oefeningen en het losmaken van mijn nek.Ik kan nu vol vertrouwen zeggen dat mijn migraine heel veel minder is geworden. Van 3 tot 4 dagen in de week, naar nu al 3 weken geen hoofdpijn meer. De psychosomatische fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat ik meer controle heb in stressvolle situaties en ik kan mijn lichaam nu veel beter ontspannen.

27 juni 2016

Kim

Na een zware periode door ingrijpende gebeurtenissen heb ik dankzij de psychosomatische therapie eindelijk weer de balans gevonden.

6 oktober 2021

Jan

Ik kwam bijna de deur niet meer uit vanwege de pijnaanvallen, door de therapie heb ik de regie weer terug en doe ik de dingen waar mijn hart ligt.

6 oktober 2021

Eva

Ik was zo bang om het niet goed te doen dat ik altijd gespannen was en mezelf kwijtraakte, gelukkig heb ik mezelf weer teruggevonden.

6 oktober 2021

Friso

Hartelijk dank voor alle behandelingen. Het was een intensieve periode, maar ik heb er veel aan gehad. De sessies hebben mij geholpen om beter te voelen wat er in mijn lichaam gebeurt. En om hier beter mee om te gaan, en meer mijn grenzen te ontdekken.

23 maart 2022

© Webtail Internet Services Rebuild in opdracht van Netwerk Psychosomatiek Zwolle